Športni ščitniki in opornice

Športni ščitniki

dsvdvasdvdvdv

Če se aktivno ukvarjate s športom pri katerem se uporablja trde športne pripomočke ( hokejski plošček, palice, BMX, skvoš,…) ali šport pri katerem pride do tesnega telesnega kontakta ( košarka, rokomet, vratarji, vse borilne veščine,…) nujno potrebujete zaščito za vaše zobe.Izdelamo vam športni ščitnik po vaši meri, ki bo vedno udobno na svojem mestu in vam bo omogočal nemoteno dihanje, hkrati pa zaščitil vaše zobe in kostne strukture v ustih neglede na vrsto športa s katerim se ukvarjate.

Ščitniki so neopazne prozorne barve, lahko si izberete tudi različne barve in vzorce. Za shranjevanje ščitnika dobite priročno pralno škatlico.

Bruksistične opornice

Bruksistične opornice izdelamo pacientom, ki imajo izrazito povečano obrabo griznih površin zob, povečano mišično funkcijo v mirovanju in spanju, bolečine in pokanje v čeljustnem sklepu in nekontrolirano škripanje z zobmi.

Za različne indikacije uporabimo dvoslojne mehko-trde folije debeline od 2mm do 4mm. Bruksistična folija sprosti mišično muskulaturo in prepreči nekontrolirano izrabo in poškodbe na pacientovih bioloških zobeh in protetiki.

Folija za beljenje zob

Udobna individualna folija za beljenje zob je nujno potrebna za kvalitetno in varno beljenje zob. Na foliji je narejen prostor za belilno sredstvo, gingivalno pa se folija tesno prilega zobem, da zaščiti obzobna tkiva. Uporabljamo folije proizvajalca Erkodent.

Nadomestni zob v foliji

Pri izgubi posameznega zoba v ustih ali po implantiranju implantata, lahko izdelamo začasni nadomestni zob v foliji namesto začasne delne protezice z žičnimi zaponkami. Za pacienta je takšna folija z zobom udobna, estetska in funkcionalna.