Fiksna protetika

Prevleka

S prevleko nadomestimo celotni kronski del zoba, ki je poškodovan, kontaminiran ali estetsko neustrezen.
Postopek v ordinaciji je dokaj neinvaziven, saj se obrusi samo nujno debelino zoba za izdelavo estetsko-funkcionalne prevleke. Za čas izdelave prevleke naredimo začasni zob iz PMMA , ki zaščiti občutljiv zob in ohranja estetiko ter funkcijo.
Osnovni material: Zirkonia, litijev disilikat, steklo keramika, laboratorijski kompozit, keramika na kovinski osnovi, PMMA.
Tehnologija izdelave: CAD/ CAM/ CNC / ročna finalizacija

Mostički

Z mostičkom nadomestimo mankajoči zob/zobe v sklenjeni zobni vrsti. Mankajoči zob/zobe sidramo na sosednje nosilne obrušene zobe. Glede na dolžino vrzeli, žvečne obremenitve in estetiko se odločamo pri izbiri materiala.
Postopek v ordinaciji je dokaj invaziven, saj je potrebno obrusiti sosednje nosilne zobe, čeprav so popolnoma zdravi. V takšnih primerih po presoji zobozdravnika svetujemo možnost rešitve z implantati. Za čas izdelave mostička naredimo začasni zob iz PMMA , ki zaščiti občutljive zobe in ohranja estetiko ter funkcijo.
Osnovni material: Zirkonia, litijev disilikat, laboratorijski kompozit, keramika na kovinski osnovi, PMMA.
Tehnologija izdelave: CAD/ CAM/ CNC / ročna finalizacija

Estetska luska

Z estetsko lusko nadomestimo samo tisto ploskev zoba, ki je poškodovana ali estetsko neustrezna.
Postopek v ordinaciji je minimalno invaziven, saj se obrusi samo nujno potrebne dele zoba. Za čas izdelave luske izdelamo začasni nadomestek, ki zaščiti občutljiv zob in ohranja estetiko ter  funkcijo.
Osnovni material: Litijev disilikat, steklo keramika, laboratorijski kompozit
Tehnologija izdelave: CAD/ CAM/ CNC/ ročna finalizacija

Inlay

Z delno prevleko nadomestimo tisto ploskev zoba, ki je poškodovana, kontaminirana ali estetsko neustrezna.
Postopek v ordinaciji je minimalno invaziven, saj se obrusi samo nujno potrebne dele zoba. Za čas izdelave delne prevleke naredimo prekrivno zaščito, ki zaščiti občutljiv zob.
Tehnologija izdelave: CAD/ CAM/ CNC/ ročna finalizacija

Prevleke z retencijskim elementom

Z prevleko z retencijskim elementom, pričvrstimo delno protezo s pomočjo polzil ali drugih retinerjev.
Postopek v ordinaciji je dokaj invaziven, potrebno je obrusiti kronski del zoba. Za čas izdelave  namenske prevleke naredimo prekrivno zaščito, ki zaščiti občutljiv zob.
Tehnologija izdelave: CAD/ CAM/ CNC/ ročna finalizacija

Teleskopi in konusi

Teleskopsko prevleko (vertikalni kot 0°) izdelamo v primeru, ko v čeljusti ostane samo še en zob, ki je še močno zasidran v alveoli. Prednosti teleskopske prevleke je v tem, da retinira, stabilizira delno protezo, zob pa je aksialno obremenjen in mu tako podaljša življenjsko dobo. Primarna teleskopska prevleka je lahko izdelana iz Zirkonie, CoCr ali Titana, sekundarna kapica pa je izdelana z GRAMM tehnologijo galvanizacije 24 karatnega zlata. Princip retiniranja proteze je adhezija.

Konusne prevleke (vertikalni kot 1° ali 2°) izdelamo v primeru, ko v čeljusti ostane več zob, ki so še močno zasidrani v alveoli. Prednosti konusnih prevlek je v tem, da retinirajo, stabilizirajo delno protezo, zobje pa so aksialno obremenjeni in se jim tako podaljša življenjska doba. Primarna konusna prevleka je lahko izdelana iz Zirkonie, CoCr ali Titana, sekundarna kapica pa je izdelana z GRAMM tehnologijo galvanizacije 24 karatnega zlata. Princip retiniranja proteze je adhezija.